Chiftelute de conopida

de anca_rm in Mancaruri de legume, 20 Oct 2017 | 6968 vizualizari

 

Cine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne?
Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot felul de bunatati pe baza de legume de sezon. Aceste chiftele trebuie sa le incercati daca va place conopida. Sunt usor de facut si se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider.
Daca va plac lactatele si sunteti fan branza, atunci se poate adauga in ele branza razuita.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr conopida
  • 1 ceapa
  • 1 ardei copt
  • 2 morcovi (aprox 300 gr)
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de conopida:

Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.

Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.

 In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).

Am golit conopida intr-un castron, iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.

Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.

Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.

Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).

Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.

Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.

 

Serviti-le cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.

 

 

TIPS-URI

1

adaugati aromele preferate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida